Cocktail Cynar Cooler

Cocktail Cynar Cooler

Zopas hebben we de cocktail Cynar Cooler uitgetest. Wat een smaakbom! Met het mooie weekend in het verschiet zeker uitproberen! Bijzonder is dat deze cocktail geserveerd wordt in …. een jampotje! Mixologist Olivier Jacobs van Jigger’s tekent voor deze cocktail waar zuur, zoet en bitter voor een verfrissend effect zorgen. Een zeer unieke kwaliteit van Cynar is dat het gemaakt is van artisjok.

Wist je dat?

  • Vrouwen in de oudheid geen artisjokken mochten eten? De Grieken en Romeinen zagen deze bloemknoppen als afrodisiacum en verboden vrouwen ze te eten.
  • Er ooit een avondjurk van artisjokken werd ontworpen? Het duurde ruim zes uur voor de Amerikaanse kostuumontwerpster Ami Goodheart de bladeren aan elkaar kreeg genaaid.
  • Marilyn Monroe ooit nog ‘Artichoke Queen’ was? In het Amerikaanse Castroville wordt elk jaar een artisjokfestival gehouden met kookdemonstraties, rondleidingen op plantages en zelfs een artisjokparade.

Hoe maak je Cynar Cooler?

  • 5 cl Cynar
  • 15 cl tonic
  • crushed ice
  • partje pompelmoes
  • blaadje basilicum
  1. Vul een glas of jampotje met het ijs.
  2. Giet er de Cynar en de tonic bij.
  3. Werk af met pompelmoes en basilicum.

Prijs: Cynar € 11,91 (70 cl)

Meer info: Campari Group

(A+K)
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!