Voor 3 à 4 personen:
- 600 g kipfilet (in reepjes)
- 300 g sojascheuten (taugé)
- 1 wortel (in stukjes)
- 1 ajuin (in stukjes)
- 1 teentje look (zeer fijn gesneden)
- 1 lente-ui (in stukjes)
- 5 eetlepels lichte sojasaus
- 1 eetlepel kookwijn (ik gebruik Shaoxing)
- 2 g zout
- 1 koffielepel sesamolie
- 2 eetlepels maïs- of arachideolie
- peper naar smaak
- aardappelzetmeel
- Meng de sojasaus, kookwijn, sesamolie, peper en zout samen in een potje.
- Meng 1 koffielepel aardappelzetmeel onder de kip.
- Breng een wok met water aan de kook.
- Laat er de wortelen, ajuin en de sojascheuten 30 seconden in koken en verwijder de groenten met een schuimspaan.
- Doe dit eveneens voor de kip.
- Verwijder het water uit de wok.
- Zet de wok terug op het vuur en voeg de olie toe.
- Voeg de look, wortelen, ajuin, sojascheuten en de kip toe en roerbak.
- Giet er de sojasaus-mengeling onder (sojasaus, kookwijn, sesamolie, peper en zout).
- Los een beetje aardappelzetmeel op met water en meng onder het gerecht.
- Laat nog even goed doorwarmen.