Voor 3 à 4 personen:
- 10-tal grote garnalen (scampi’s)
- 70 g wit van prei (in stukjes)
- 70 g wortel (in stukjes)
- 150 g komkommer (in blokjes)
- 100 g spitskool (in reepjes)
- 100 g champignons (in schijfjes)
- 1/2 rode paprika (in stukjes)
- een handvol sojascheuten
- 1 stengeltje lente-ui (versnipperd)
- gedroogde Spaanse peper
- 1 eetlepel suiker
- sojasaus
- geroosterde sesamolie
- rijstolie
- 2 koffielepels aardappelzetmeel
- Pel en kuis de garnalen.
- Doe een scheut rijstolie in een pan of wok en laat op temperatuur komen.
- Voeg de garnalen en de groenten toe (behalve het lente-uitje).
- Strooi er naar smaak wat gedroogde Spaanse peper over.
- Roerbak op hoog vuur.
- Kruid met zout, scheutje sojasaus, beetje sesamolie (niet te veel sesamolie!) en suiker.
- Los het aardappelzetmeel op in een beetje water.
- Voeg toe.
- Meng er op het einde het lente-uitje onder.
Lekker met noedels of rijst en zoetzure saus.