Chocoladegebak met Belgische chocolade, naar mijn smaak de beste die er is. Dit gebak heeft wat weg van cake maar is iets “rijker” met de toevoeging van amandelpoeder.
- 250 g zelfrijzende kwaliteits-bloem (bv:Imperial)
- 200 g goede boter
- 250 g bloemsuiker
- 150 g pure kwaliteits-chocolade (bv.Côte d’Or)
- 75 g amandelpoeder
- 4 eieren
- Laat de boter met de chocolade smelten op een zeer laag vuur.
- Zeef de bloem.
- Splits de eieren en klop de eiwitten stijf.
- Meng één voor één de eigelen onder de gesmolten chocolade.
- Meng er dan de bloemsuiker, amandelpoeder en bloem onder.
- Spatel nu de opgeklopte eiwitten onder het deeg.
- Bekleed een cakevorm met bakpapier en verdeel het deeg erin.
- Bak het gebak in ca. 60 minuten op 180°C.
- Prik met een satéstokje in de cake om te checken dat het gebak klaar is. Als er geen deeg meer achterblijft op het stokje is het deeg klaar.