Chocoladegebak met Belgische chocolade, naar mijn smaak de beste die er is. Dit gebak heeft wat weg van cake maar is iets “rijker” met de toevoeging van amandelpoeder.

  • 250 g zelfrijzende kwaliteits-bloem (bv:Imperial)
  • 200 g goede boter
  • 250 g bloemsuiker
  • 150 g pure kwaliteits-chocolade (bv.Côte d’Or)
  • 75 g amandelpoeder
  • 4 eieren
  1. Laat de boter met de chocolade smelten op een zeer laag vuur.
  2. Zeef de bloem.
  3. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf.
  4. Meng één voor één de eigelen onder de gesmolten chocolade.
  5. Meng er dan de bloemsuiker, amandelpoeder en bloem onder.
  6. Spatel nu de opgeklopte eiwitten onder het deeg.
  7. Bekleed een cakevorm met bakpapier en verdeel het deeg erin.
  8. Bak het gebak in ca. 60 minuten op 180°C.
  9. Prik met een satéstokje in de cake om te checken dat het gebak klaar is. Als er geen deeg meer achterblijft op het stokje is het deeg klaar.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!