– 250 g kipfilet
– 1 cm verse gember
1l gezeefde tomaten
– 1l water
– 3 bouillonblokjes (kip)
– 2 eetlepels azijn
– 3 eetlepels suiker
– 3 eetlepels ketjap manis
– 1 koffielepel aardappelzetmeel
– 1/2 koffielepel sambal
– 1 ajuin
– 2 teentjes look

– pel de ajuin en look en versnipper
– snijd de kipfilet in reepjes
– Doe de kipfilet, look, ajuin en kippenbouillon in een kookpot met 1l water
– Laat 30 minuten koken
– Schil de gember en snijd zeer fijn
– Voeg nu 1l gezeefde tomaten, gember, azijn, sambal, suiker en ketjap toe en laat nog een aantal minuten koken.
– Los het aardappelzetmeel op in een beetje water en voeg al roerend aan de soep toe.
– Kook nog even op.

Tip!
Plet de look met de platte kant van je mes, op die manier kan je de look makkelijk pellen.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!