– 250 g kipfilet
– 1 cm verse gember
– 1l gezeefde tomaten
– 1l water
– 3 bouillonblokjes (kip)
– 2 eetlepels azijn
– 3 eetlepels suiker
– 3 eetlepels ketjap manis
– 1 koffielepel aardappelzetmeel
– 1/2 koffielepel sambal
– 1 ajuin
– 2 teentjes look
– pel de ajuin en look en versnipper
– snijd de kipfilet in reepjes
– Doe de kipfilet, look, ajuin en kippenbouillon in een kookpot met 1l water
– Laat 30 minuten koken
– Schil de gember en snijd zeer fijn
– Voeg nu 1l gezeefde tomaten, gember, azijn, sambal, suiker en ketjap toe en laat nog een aantal minuten koken.
– Los het aardappelzetmeel op in een beetje water en voeg al roerend aan de soep toe.
– Kook nog even op.
Tip!Plet de look met de platte kant van je mes, op die manier kan je de look makkelijk pellen.