Bij de stunt van Lidl (#lidlinthedark) kregen we een goodiebag cadeau. Er zat o.a. truffelpesto en chilipasta in waarmee ik dit gerechtje maakte. Ik heb de helft van de truffelpesto gebruikt. De chilipasta is mild van smaak. Juist perfect zo!
Voor 3 à 4 personen:
- 16 scampi’s
- 500 g chili pasta (Lidl Delicieux)
- potje pesto al tartufo (Lidl Delicieux)
- 250 ml room (minimum 30% vg)
- zout
- boter
- Pel en kuis de scampi’s.
- Doe een klontje boter in een pan en bak de scampi’s.
- Kruid met zout.
- Voeg een 4-tal lepels water toe en laat heel even opkoken.
- Verwijder de scampi’s uit de pan en zet opzij.
- Giet room in de pan en laat een 5-tal minuten inkoken.
- Meng de helft van het potje pesto al tartufo onder de saus.
- Proef en breng indien nodig op smaak met zout.
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
- Meng de scampi’s onder de saus en warm nog even door.
- Giet de pasta af en serveer met de saus.