Voorgerecht (2 personen)
- ca. 200 g runderfilet (zonder vet)
- blokje parmezaan
- enkele blaadjes basilicum (fijn gesneden)
- het sap van een halve limoen
- 3 à 4 eetlepels kwalitatieve olijfolie
- peper van de molen
- zout
- huishoudfolie
- een vleeshamer
- Snijd een stukje van de runderfilet van ca. 7 cm op 1/2 cm dik.
- Neem een stuk huishoudfolie ingesmeerd met olijfolie.
- Leg het stukje vlees ertussen en klop met de vleeshamer flinterdun.
- Schik op deze manier een bord vol.
- Maak een vinaigrette met limoensap, olijfolie, basilicum en zout.
- Trek een aantal krullen van de kaas (met een scherp mes of een dunschiller).
- Giet vlak voor het serveren wat van de vinaigrette over het vlees.
- Schik er wat van de krullen parmezaan op.
- Werk af met peper van de molen.