Caloriearm : Vis met paprikasaus
aug 28, 2008
- 400 g visfilet in stukjes (zalm, kabeljauw, alaska pollak…)
- 2 koffielepels olijfolie
- 1 ajuin
- 1 teentje look gepeld en versnipperd
- 1 rode en gele paprika
- 2 theelepels paprikapoeder
- 200 ml water
- 1 theelepel hot chilisaus
- 2 theelepels citroensap
- 2 theelepels paprika tapenade (paprikapasta zonder olijven o.a. verkrijgbaar in Colruyt )
- 1 theelepel suiker
- 1/2 bouillonblokje (groenten)
- bladpeterselie
- Pel de paprika’s en snijd in blokjes.
- Pel de ajuin en versnipper.
- Fruit de ui en look aan in de olijfolie.
- Roer er de paprika onder en fruit even mee.
- Blus met het citroensap en giet er het water bij.
- Voeg er de paprika-tapenade, hot chilisaus en bouillonblokje bij.
- Laat 5 minuten zachtjes koken.
- Mix met de staafmixer.
- Meng er de gepelde paprika’s onder.
- Stoom of pocheer de vis.
- Garneer met de saus en bladpeterselie.