Voor 3 personen:
- 200 g wortelen (geschild en in blokjes of schijfjes)
- 6 schelvisfilets
- 100 ml Balade room So light (5% vet)
- 100 ml droge witte wijn
- 1/2 bouillonblokje (kip)
- 1 koffielepel gehakte peterselie
- 250 ml water
- bloem
- peper en zout
- olijfolie
- Doe het 1/2 bouillonblokje bij het water en breng aan de kook.
- Voeg de wortelen toe en kook ze in ca. 5 minuten beetgaar.
- Giet de wortelen in een vergiet.
- Vang het kookvocht op in een andere kookpot.
- Voeg de witte wijn toe en laat voor ca. 30% inkoken.
- Voeg de room toe en laat eveneens even koken.
- Doe er de wortelen en de peterselie bij.
- Droog de vis met keukenpapier, kruid met peper en zout en haal door de bloem.
- Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak de vis langs beide kanten goudbruin.
- Serveer de vis met de saus.
- Lekker met rijst of puree.