Caloriearm: Chili con carne
aug 25, 2008
Voor 2 personen:
- 400 g magere varkenslapjes
- 2 teentjes look
- 2 ajuinen
- 1 blik gepelde tomaten in blokjes (400g)
- 1 koffielepel tomatenpuree
- 2 koffielepels hot chilisaus
- 1/2 koffielepel komijnzaad
- 1/2 koffielepel korianderzaad
- 1 blik rode bonen
- 1 rode en 1 groene paprika
- 1 mager bouillonblokje (kip)
- 1 koffielepel olijfolie
- Snijd het vlees in zeer kleine blokjes.
- Hak of vijzel de komijn en koriander fijn.
- Versnipper de ajuin en look.
- Snijd de paprika in kleine blokjes.
- Doe de olijfolie in een kookpot en fruit ajuin, look en het vlees aan.
- Roer de gepelde tomaten, tomatenpuree, chilisaus, komijn, koriander er onder.
- Laat 30 minuten onder deksel zachtjes pruttelen.
- Schep er de bonen en paprika onder en roer tot ze goed heet zijn.