Deze caloriearme bolognese is lekker bij spaghetti of “basis” bij lasagne.

  • 400 g gepelde biefstuk (mager) (cat1.)
  • 1 ajuin
  • 1 teentje look
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • snuifje oregano en basilicum
  • 1 blik gepelde tomaten in stukjes (400g)
  • 1 potje tomatenpuree
  • 3 wortelen (niet te groot)
  • stukje selder
  • 1/2 paprika
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 blokje kippenbouillon
  • paar druppeltjes tabasco
  1. Pel en versnipper de ajuin.
  2. Pel en snijd de look in kleine stukjes.
  3. Snijd de biefstuk in kleine blokjes.
  4. Doe de olijfolie in een kookpot en bak de ajuin, look en vlees aan.
  5. Roer regelmatig.
  6. Meng er een eetlepel paprikapoeder onder en laat 30 seconden stoven.
  7. Voeg er het blik gepelde tomaten bij.
  8. Vul het blik met water en giet het bij de tomaten.
  9. Meng er de tomatenpuree, oregano en basilicum onder.
  10. Laat 30 minuten pruttelen, roer regelmatig.
  11. Snijd ondertussen kleine blokjes van de wortel, paprika en selder.
  12. Doe de groenten, bouillonblokje en tabasco bij de saus en laat nog 15 minuten sudderen.
  13. Roer regelmatig.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!