Deze caloriearme bolognese is lekker bij spaghetti of “basis” bij lasagne.
- 400 g gepelde biefstuk (mager) (cat1.)
- 1 ajuin
- 1 teentje look
- 1 eetlepel paprikapoeder
- snuifje oregano en basilicum
- 1 blik gepelde tomaten in stukjes (400g)
- 1 potje tomatenpuree
- 3 wortelen (niet te groot)
- stukje selder
- 1/2 paprika
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 blokje kippenbouillon
- paar druppeltjes tabasco
- Pel en versnipper de ajuin.
- Pel en snijd de look in kleine stukjes.
- Snijd de biefstuk in kleine blokjes.
- Doe de olijfolie in een kookpot en bak de ajuin, look en vlees aan.
- Roer regelmatig.
- Meng er een eetlepel paprikapoeder onder en laat 30 seconden stoven.
- Voeg er het blik gepelde tomaten bij.
- Vul het blik met water en giet het bij de tomaten.
- Meng er de tomatenpuree, oregano en basilicum onder.
- Laat 30 minuten pruttelen, roer regelmatig.
- Snijd ondertussen kleine blokjes van de wortel, paprika en selder.
- Doe de groenten, bouillonblokje en tabasco bij de saus en laat nog 15 minuten sudderen.
- Roer regelmatig.