- 1 appel
- 300 g aardappel
- 2 eieren
- 1 prei
- 1 ajuin
- 1 teentje look
- peper, zout en nootmuskaat
- scheutje olijfolie
- Kuis de prei en snijd in fijne ringetjes.
- Pel de ajuin en de look en versnipper.
- Bak de prei, ajuin en look in een scheutje olijfolie in ca. 10 minuten glazig.
- Schil de aardappelen en de appelen en verwijder het klokhuis.
- Rasp de aardappel en appel.
- Splits de eierdooier van het eiwit.
- Meng het eigeel bij het preimengsel de geraspte appelen en aardappelen, kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Klop de eiwitten stijf en meng onder het aardappelmengsel.
- Schep het mengsel in een vuurvaste schotel
- Zet ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven van 160°.
Lekker bij een stukje vis!