Een Zwitserse specialiteit:
- 3 wortelen (kleine blokjes)
- stukje knolselder (kleine blokjes)
- 1 prei (kleine stukjes)
- 1 ajuin (versnipperd)
- 3 eetlepels rode rode kidneybonen
- 100 g Bayonne ham of Bündnerfleisch (in blokjes)
- 100 g gerookt spek (reepjes)
- arachideolie
- 20 cl room
- 30 g vloeibare bloem
- 3 bouillonblokjes (kip)
- laurierblaadje
- 60 g Elby tarwe
- bieslook
- Stoof het vlees aan in een scheutje arachideolie.
- Voeg de groenten toe en laat even meestoven (behalve de rode kidneybonen).
- Giet er 2 liter water bij.
- Voeg er de bouillonblokjes, laurierblaadje, kidneybonen en de tarwe aan toe.
- Laat 20 minuten koken.
- Los ondertussen de bloem in de room op met een garde.
- Bind de soep met het roommengsel.
- Kruid met peper v/d molen.
- Garneer met fijngesnipperde bieslook.
populaire soepen op meersmaak:
tomaten-pompoensoep
fluweelzachte pastinaaksoep
tomatensoep met zelfgemaakte balletjes