Met kerstmis heb ik een wafelijzer (Fritel cw 2435) en extra platen voor Brusselse wafels (4×6) gekregen. Het voorbije weekend ging ik aan de slag om de perfecte wafel te bakken. Hier enkele tips: Zorg steeds dat je toestel goed op temperatuur is. Vet de bakplaten in met een klein beetje arachideolie (dit moet alleen bij de eerste wafel). Vul de platen volledig met het deeg van voor naar achter. Flip het toestel onmiddellijk om. En laat ca. 6 minuten bakken. Flip het terug en laat nog eens ca. 2 minuten bakken. Gebruik geen zelfrijzende bloem.

Hoe maak je Brusselse wafels?

Voor ca. 8 wafels
  • 300 g  patisseriebloem (Soubry, Anco)
  • 300 ml melk
  • 200 ml water
  • 3 eieren
  • 25 g verse gist
  • 150 g goede boter
  1. Los de gist op in een scheutje water.
  2. Laat de boter smelten op een zacht vuurtje.
  3. Splits de eieren.
  4. Zeef de bloem.
  5. Meng de bloem, melk, water, gist en het eigeel tot een egaal beslag.
  6. Meng er nu de gesmolten boter onder.
  7. Klop de eiwitten stijf met een klopper. Spatel ze voorzichtig onder het beslag.
  8. Laat 60 minuten rusten.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!