brickdeegrolletjes
apr 18, 2010
- 200 g gehakt
- 1 ajuin zeef fijn versnipperd
- een 6 tal korianderbolletjes
- 100 g geraspte grana padano
- 1 eetlepel paneermeel
- 1 eigeel
- 1 koffielepel parikapoeder
- zout en peper v/d molen
- 8 vellen brickdeeg
- 1 koffielepel maizena opgelost in water
- Maal de korianderbolletjes fijn met een vijzel.
- Bak de ajuin en gehakt even aan en prak fijn, kruid met de koriander.
- Laat even afkoelen.
- Meng onder het gehaktmengsel het eigeel, grana padano, paneermeel, paprika, peper v/d molen en eventueel zout.
- Borstel de zijkanten van het brickdeeg in met het maizena papje.
- Verdeel wat van het gehaktmengsel in het midden van het deeg.
- Vouw de linker en rechter zijkant dicht over het gehaktmensel.
- Rol het deeg op.
- Laat wat boter smelten en smeer de rolletjes in.
- Warm de oven voor op 180°C en bak de brickdeegrolletjes ca. 20 minuten goudbruin.