Bospaddestoelensoep
feb 17, 2011
- 65 gr gedroogde Bospaddestoelen (gemengd)
- 100 gr knolselder in stukjes
- 1 ajuin versnipperd
- 2 à 3 blokjes groenten bouillon
- 200 ml room
- 30 g goede boter
- 10 gr bloem
- 1,5 à 2 liter water
- peper v/d molen
- Bereid de gedroogde champignons zoals voorgeschreven op de verpakking. Houd een beetje champignons apart voor garnituur.
- Smelt de boter in een pot en stoof de ajuin, knolselder en champignons even aan zonder kleuren.
- Strooi er de bloem over, meng ze onder de groenten en laat even drogen, op matig vuur.
- Voeg nu water en de bouillonblokjes toe, breng de soep aan de kook, laat 20 minuten zachtjes koken onder deksel.
- Mix de soep en giet ze door een puntzeef.
- Snijd de champignons voor de garnituur in kleinere stukjes.
- Voeg peper en room toe, laat nog even opkoken.