Recept Bolognesesaus met tomatenpuree
Ingrediënten
- 800 g gehakt
- 140 g tomatenpuree
- 1 ajuin (versnipperd)
- 1 teentje look (zeer fijn gesneden)
- ca. 350 ml water
- 1 koffielepel paprikapoeder
- oregano
- olijfolie
- peper van de molen
- enkele blaadjes basilicum (fijn gesneden)
Bereiding
- Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak het gehakt rul.
- Bak ondertussen ajuin zonder kleuren in een scheutje olijfolie.
- Voeg de look aan de ajuin toe en laat nog een minuutje meebakken.
- Doe het gehakt, water, tomatenpuree, paprikapoeder, oregano en een draai van de pepermolen bij de ajuin.
- Zet een deksel op de pot en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
- Roer af en toe om.
- Kruid indien nodig met wat zout.
- Voeg basilicum toe.