“Bolognesesaus” met groentjes
okt 22, 2008
- 250 g gehakt
- 1/2 wortel
- 1/4 courgette
- 5 grote champignons
- 1 ajuin
- 1/2 rode en groen paprika
- tomatenpasta 500 ml
- 1 blikje tomatenpuree
- scheutje tabasco en worcestersaus
- 1 bouillonblokje (vlees)
- 5 verse basilicumblaadjes
- snuifje gedroogde oregano
- eetlepel paprikapoeder
- 1 teentje look
- olijfolie
- Kuis de groenten en snijd in kleine blokjes.
- Stoof de groenten en de look aan in olijfolie (zonder kleuren).
- Bak het gehakt rul.
- Doe de groenten en het gehakt in een kookpot.
- Voeg tomatenpasta, tomatenpuree, tabasco, worcestersaus, basilicum, oregano, paprikapoeder en bouillonblokje toe.
- Laat 15 minuten zachtjes pruttelen.