- 800 g rundstoofvlees in blokjes
- 2 teentjes look (gepeld en versnipperd)
- olijfolie
- 30 g bloem
- 1 fles rode Bourgogne
- 1 blokje kippenbouillon
- 40 g boter
- 30 g suiker
- 1 bakje kastanje-champignons
- 150 g gezouten spek in blokjes
- 1 blaadje laurier
- snuifje provençaalse kruiden
- 200 g rode sjalotten
- 2 koffielepels gehakte peterselie
- Kleur het vlees aan in een scheut olijfolie.
- Bestuif het met de bloem.
- Voeg look toe en blus met de wijn.
- Breng aan de kook en schraap de bakresten los.
- Doe alles in een kookpot.
- Voeg er laurier, peterselie, blokje kippenbouillon, provençaalse kruiden en 50 cl water aan toe en breng aan de kook.
- Temper het vuur, dek af en laat ca. 90 minuten zachtjes pruttelen.
- Smelt de boter in een pan, voeg de sjalotten toe, bestrooi met suiker, laat karameliseren.
- Giet er 10 cl water bij en stoof in 10 minuten gaar.
- Maak de champignons proper, halveer ze.
- Bak de spekreepjes krokant, haal ze uit de pan en bak de champignons in het spekvet.
- Voeg nu het spek, sjalotten en champignons bij het vlees en breng op smaak met peper en zout.
- Tip ! Is de saus te dik? Voeg een beetje water toe.
Lekker met gebakken aardappelen!