Op de achtergrond speelt hier de cd “Black to Black” van Amy Winehouse.
Dit blijft toch een prachtige plaat! Een gerecht met drank zou niet mis staan maar we houden het maar op bloemkool met kaassaus, gegratineerd in de oven.
- 1 bloemkool
- 500 ml melk
- peper
- nootmuskaat
- zout
- 150 g gemalen emmentaler
- 30 g bloem
- 30 g goede boter
- paneermeel
- Kuis de bloemkool en verdeel in kleinere stukken.
- Zet een kookpot met ruim gezouten water op het vuur en breng aan de kook.
- Doe de bloemkool in het kokende water, kook gaar en giet af.
- Maak een roux met de bloem en boter.
- Breng de melk aan de kook en kruid met peper, zout en nootmuskaat naar smaak.
- Bind de saus met de roux, al roerend met een klopper.
- Laat nog 2 minuten doorkoken en roer regelmatig.
- Zet de saus van het vuur.
- Meng er 100 g gemalen kaas onder.
- Doe de bloemkool in een ovenschotel en giet er de kaassaus over.
- Strooi er de rest van de gemalen kaas en wat paneermeel over.
- Gratineer onder de grill in de oven.
- Als je het gerecht op voorhand maakt, warm dan op in een oven van 180°c in ca 25 minuten en gratineer nog even onder de grill.