Makkelijk om maken en erg lekker. Het contrast van de zoete marsepein en het zure van de krieken valt me bijzonder in de smaak.
Volgend jaar misschien toch een kriekenboompje in de tuin zetten?
Wat me direct opviel, als je kriekenboom invult in google geeft hij als antwoord “bedoelde u kersenboom?” blijkbaar is de kriekenboom niet erg populair!

– Een pakje bladerdeeg (250 gr)
– 180 gr krieken zonder pit uit een bokaal uitgelekt
– 1 koffielepel aardappelzetmeel
– 1 eigeel
– 50 gr marsepein
– 1/3 koffielepeltje kaneel
– suiker

Meng de krieken met 2 eetlepels suiker en 1 koffielepel aardappelzetmeel, verkruimel er de marsepein over en meng. Bedek kleine vormpjes met bladerdeeg en vul met het kriekenmengsel, bedek nu met een lapje bladerdeeg en geef enkele inkepingen aan de bovenkant, bestrijk met eigeel. Meng de kaneel met 1 koffielepel suiker en bestrooi hier de bovenkant mee. Bak in een voorverwarmde oven van 200°C in ca 20 minuten

Hier nog een receptje met bladerdeeg

tip!
Serveer lauw met een bolletje vanille-ijs

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!