Beste jonge chef van de Benelux
De winnaar is Alex Joseph, een Amerikaan (Californië) die al vijf jaar in de potten roert van Rouge Tomate in Elsene. Hij wist de jury te overtuigen met zijn “Proeverij van konijn met aardappelpuree, seizoensgroenten, paarse mosterd en wilde gepekelde uien”.
Ambacht voorop volgens de jury
Sergio Herman, voorzitter van de jury, was opgetogen over de jonge chefs. “We hebben heel veel verschillende stijlen en smaken mogen proeven. Maar we geloven unaniem in Alex Joseph om de Benelux te verdedigen tijdens de wereldfinale in Milaan. Hij heeft de vaardigheiden, het vakmanschap en is een ongelooflijk harde werker. Een potentieel groot talent met veel begeestering voor het vak.”
“Mijn signatuurgerecht van konijn maakte ik eerder al voor speciale gelegenheden, maar het stond nog nooit op de kaart. Daar zal nu verandering in komen natuurlijk”, vertelt Alex Joseph. “Ik koos voor dit gerecht omdat ik het een competitie waardig vond; ik ben er zeker zo’n drie uur aan bezig.”
Foto: Guerrino Toninato