Vorige week verkozen onder meer David Martin, Filip Claeys, Giovanni Bruno en Tim Boury de beste jonge chef van de Benelux in Antwerpen bij Het Pomphuis (De Ark). Dat gebeurde in het kader van de mondiale culinaire wedstrijd S.Pellegrino Young Chef 2016. De winnaar is Andrea Miacola (°26-07-1987), een Italiaan die al 1 jaar in de potten roert van De Librije in Zwolle (Nederland). Hij wist de jury te overtuigen met zijn “Grijs Carmagnolakonijn met smaken van tom kha, tulp en Vesuviaanse tomatenbouillon”.
Het verdict van de jury
Het is moeilijk om als kok lekker en mooi te koken naar ieders mond, maar de jury was unaniem bij het kiezen van de winnaar. Dit gerecht zal de jury in Milaan verbluffen. Het is een modern gerecht met een klassieke basis, met tegelijkertijd alle aspecten van een winnend gerecht
Uit meer dan 2.000 inzendingen over de hele wereld werden er tien Benelux-finalisten verkozen. Het niveau in deze regionale finale lag enorm hoog. De jury was echter unaniem over de winaar. Met trots zal ik Andrea dan ook begeleiden tijdens de wereldfinale in Milaan in oktober
Over de winnaar
Sinds 2015 is Andrea Miacola, afkomstig uit Vieste (Zuid-Italië), chef de partie bij De Librije in Zwolle. Na zijn culinaire studies in Italië aan ALMA (Scuola Internazionale Di Cucina Italiana in Parma), leerde hij de knepen van het vak bij Ristorante Del Cambio (Turijn), Le Calandre Restaurant*** (Padova), Ristorante Carlo Cracco ** (Milaan), Hotel Bauer***** (Venetië), Hotel Bulgari***** (Londen), Restaurant Vila Joya** (Albufeira, Portugal), Ca D’Oro* (St. Moritz, Zwitserland).
Voor diegene die benieuwd zijn naar Andrea’s creatie hebben we goed nieuws. “Klanten zullen dit gerecht binnenkort ook in De Librije kunnen proeven. Met dit signatuurgerecht willen we onze klanten de ongebruikelijke en smakelijke combinatie tussen de zitle zeesmaak en het konijnenvlees laten ervaren.”
De Librije***
Spinhuisplein 1, 8011 ZZ – Zwolle, Nederland
Tel. +31 38 421 2083
info@librije.com
www.librije.com
Over S.Pellegrino Young Chef 2016
S.Pellegrino, het wereldberoemde spuitwater dat staat voor gastronomische beleving, gaat na het grote succes van de eerste #SPYoungChef in 2015 ook dit jaar tijdens een internationale zoektocht op zoek naar de beste jonge chef ter wereld tijdens een culinaire wedstrijd.
Voorwaarden? Je mag niet ouder zijn dan dertig en je moet al minstens een jaar als chef, souschef of chef de partie werken in een restaurant. Per regio kan er maar één winnaar uit de bus komen. De twintig regionale winnaars krijgen een ticketje richting wereldfinale midden oktober 2016 in Milaan.