Recept gebaseerd op Bearnaisesaus van Kenwood.
Voor de gastrique
- 300 ml droge witte wijn
- 100 ml azijn
- 1 ajuin (versnipperd)
- een 7-tal dragonstengels
- peterseliestengels
- één laurierblaadje
- één takje tijm
- Doe alles in een potje en laat voor de helft inkoken.
- Giet door een vergiet en laat afkoelen.
Voor de Bearnaisesaus
- 50 ml gastrique
- 2 eierdooiers
- 1 pakje (200g) Le Beurre des Chefs in blokjes
- 2 eetlepels fijngehakte dragon
- 1 eetlepel fijngehakte kervel
- peper en zout
- Klop de eierdooiers met de gastrique schuimig met een garde en kruid met peper en zout.
- Giet in de kom en bevestig de flexikloper en het spatdeksel.
- Zet timer op 7 minuten, de temperatuur op 70°C en de snelheid op 3.
- Gebruik de pulsknop en voeg de boter één voor één toe.
- Meng er nu de dragon en kervel onder.