Stevig gerecht voor de aankomende herfst!
- 2 aubergines
- 150 g plakjes gekookte ham
- een 4-tal sneetjes wit brood
- ongeveer een 1/2 blik gepelde tomaten in blokjes
- 1 tomaat
- gedroogde marjolein
- verse basilicum
- olijfolie
- zout
- peper v/d molen
- 1 bolletje mozzarella in schijfjes
- 1 teentje knoflook
- bloem
- vers geraspte parmezaan
- Was de aubergines, verwijder de uiteinden en snijd in dunne plakken (schil niet verwijderen)
- Doe wat bloem in een diep bord, haal de aubergines erdoor en klop er de overtollige bloem af.
- Bak de aubergines goudbruin in een scheut hete olijfolie.
- Leg ze op keukenpapier en kruid ze met een snuifje zout.
- Wrijf de sneetjes brood in met de look.
- Neem een ovenschaal en schik er om en om met laagjes aubergines, gepelde tomaten in blokjes, ham, brood, mozzarella.
- Kruid iedere laag (uitgezonderd de aubergines) met basilicum, oregano, peper en een snuifje zout.
- Snijd de tomaat in schijfjes en gebruik ze als laatste laag.
- Bestrooi met parmezaan, basilicum en marjolein.
- Zet ca. 30 minuten in een oven van 200°C.