Voor het deeg

  • 300 g bloem
  • 1 ei
  • snuifje zout
  • 2 eetlepels maïsolie
  • 1,3 dl lauw water

kneed al de ingrediënten goed door elkaar.
Laat 30 minuten rusten.

Voor de vulling

  • 1 kg appelen
  • 80 g paneermeel
  • 80 g rozijnen geweekt in water
  • 80 g grofgehakte noten gemengd
  • 100 g suiker
  • het sap van een 1/2 citroen
  • 1/4 koffielepel kaneel
  • Goede boter
  1. Rooster het paneermeel in een pan zonder vet, regelmatig opschudden.
  2. Schil de appelen en snijd in plakjes
  3. Doe de appelen in een grote kom en meng met geweekte rozijnen, noten, paneermeel, suiker, citroensap en kaneelpoeder.
  4. Rol het deeg nu zeer dun uit tot een vierhoek, verdeel er de vulling in de lengte over en plooi dicht.
  5. Leg de strudel op een ingevette bakplaat en smeer de bovenkant in met gesmolten boter.
  6. Bak af in een voorverwarmde van 185°C in 45 minuten

Lekker met een bolletje vanille-ijs en/of vanillesaus.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!