Voor het deeg
- 300 g bloem
- 1 ei
- snuifje zout
- 2 eetlepels maïsolie
- 1,3 dl lauw water
kneed al de ingrediënten goed door elkaar.
Laat 30 minuten rusten.
Voor de vulling
- 1 kg appelen
- 80 g paneermeel
- 80 g rozijnen geweekt in water
- 80 g grofgehakte noten gemengd
- 100 g suiker
- het sap van een 1/2 citroen
- 1/4 koffielepel kaneel
- Goede boter
- Rooster het paneermeel in een pan zonder vet, regelmatig opschudden.
- Schil de appelen en snijd in plakjes
- Doe de appelen in een grote kom en meng met geweekte rozijnen, noten, paneermeel, suiker, citroensap en kaneelpoeder.
- Rol het deeg nu zeer dun uit tot een vierhoek, verdeel er de vulling in de lengte over en plooi dicht.
- Leg de strudel op een ingevette bakplaat en smeer de bovenkant in met gesmolten boter.
- Bak af in een voorverwarmde van 185°C in 45 minuten
Lekker met een bolletje vanille-ijs en/of vanillesaus.