Aperitiefhapje: visballetjes
nov 10, 2008
- 50 g wit van prei
- 200 g scampi’s
- 2 cm verse gember (geschild)
- 300 g alaska polak of kabeljauwfilet
- 1 eetlepel droge sherry
- 3 koffielepels maïzena
- Panko (Japans paneermeel)
- 3 eiwitten
- bloem
- lichte sojasaus
- zoetzure dipsaus
- Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal, droog met keukenpapier.
- Droog de vis en snijd in kleiner stukken.
- Pureer de prei, gember, vis en scampi’s.
- Meng er 1 eiwit, sherry en maïzena onder.
- Breng op smaak met lichte sojasaus.
- Laat 15 minuten afgedekt rusten in de koelkast.
- Draai er balletjes van.
- Haal de balletjes door de bloem, door het losgeklopt eiwit en door het pankomeel.
- Frituur in ca. 3 minuten op 180°C.
- Serveer met zoetzure dipsaus.