Met de feestdagen in aantocht denken wij stilaan aan aperitiefhapjes! Deze hapjes moeten er feestelijk uitzien maar hoeven niet moeilijk te bereiden zijn. Dit recept met parelcouscous en gerookte forel is én makkelijk én feestelijk! Smakelijk!
Voor ca. 4 aperitiefhapjes
Ingrediënten (mosterddressing)
- 1 koffielepel mosterd
- 1 koffielepel limoensap
- 1 koffielepel zure room (30%)
- snuifje zout
- peper van de molen (naar smaak)
Bereiding
Meng al de ingrediënten met een garde.
Ingrediënten (hapje)
- 100 g Soubry parelcouscous
- kerstomaatjes
- 1 komkommer
- 1 gerookte forel
Bereiding
- Maak bolletjes van de komkommer met een parisiennelepeltje.
- Kook de parelcouscous zoals aangegeven op de verpakking.
- Verfris de parelcouscous onder koud stromend water en laat uitlekken.
- Doe wat van de parelcouscous in een aperitiefschaaltje of aperitieflepel.
- Schik er een stukje forel op.
- Doe er een beetje van de mosterddressing over.
- Garneer met tomaat en komkommerbolletjes.