Ter gelegenheid van de Belgische release van de film “AN” creëerde meester-patissier Yasushi Sasaki een uniek dorayaki recept. Wat is dorayaki? Een zoet Japans dessert met rode bonenpasta (an). De rode bonenpasta vervang je zonder problemen ook door Nutella bv. Deze foodfilm werd geregisseerd door Naomi Kawase en gaat over de bijzondere vriendschap tussen een bakker en zijn nieuwe medewerker. De film werd bovendien geselecteerd voor het Filmfestival van Cannes.

  • 390 gr hele eieren
  • 392 gr suiker (S1)
  • 8 gr trimoline
  • 60 gr honing
  • 6 gr natriumbicarbonaat (zuiveringszout)
  • 500 g patisseriebloem
  • 0,250 l water
  1. Meng de eieren, de suiker, de trimoline en de honing en klop 40 procent op.
  2. Voeg de helft van het zuiveringszout en het water toe.
  3. Zeef de bloem.
  4. Voeg deze toe en meng het geheel goed.
  5. Voeg tot slot de rest van het water en het zuiveringszout toe.
  6. Laat 20 minuten rusten.
  7. Bak de deegrondjes op een warme plaat van 200°C.
  8. Laat mooi kleuren langs één zijde.
  9. Draai om en laat deze kant licht kleuren.

Voor de vulling:

Strijk 50 gr d’ azukipasta tussen de twee deegrondjes. Je kan ook Nutella of slagroom in plaats van de rode bonenpasta gebruiken.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!