Het mosselseizoen is officieel begonnen in mosselstad Philippine met de traditionele verkiezing van de mosselwijn van het jaar. Een groot gezelschap Nederlanders en Vlamingen proefden ‘’blind’’ 21 verschillende witte Alsacewijnen. Als winnaar is de Pinot Blanc d’Alsace van Cave Vinicole de Hunawihr uit de bus gekomen. De acht mosselrestaurants in Philippine zullen die het hele jaar, tot de volgende verkiezing in 2014 serveren.
Mosselen & Alsacewijnen De alom bekende combinatie gekookte mosselen met Pinot Blanc d’Alsace wordt ook wel ‘’un bon mariage’’ genoemd. Toch is Pinot Blanc niet bij alle mosselgerechten de ideale wijn. Er zijn ook genoeg andere Alsacewijnen om mooie mosselcombinaties mee te maken. Worden de mosselen in een salade met tuinkruidendressing verwerkt, dan sluit een droge Riesling met fruitige en fris kruidige aroma’s daar goed bij aan. Als ze gebakken, gegratineerd of (in een deegjasje) gefrituurd worden, voelen ze in de mond knapperig in plaats van zacht en romig aan. Een Crémant d’Alsace, de milde, mousserende wijn uit de Alsace, is een opwekkende aanrader bij zo’n zwaarder en wat vetter mosselgerecht. Oosters getinte gerechten als roerbakmosselen met kerrie en koriander vragen om een rondere wijn met exotischere aroma’s zoals de spicy, trendy Pinot Gris d’Alsace.

recepten met mosseltjes:
Mosselsaus
Mosselen natuur
Mosselen op Provençaalse wijze
Mosselen in roomsaus
Gebakken mosselen

 

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!