– 4 aardappelen
– 4 eieren
– 1 rode paprika
– 1 theelepel tijm
– 6 zwarte olijven zonder pit
– 150 gr camembert zonder korst
– zout en peper van de molen
Schil de aardappelen en spoel ze even af onder koud water. Snij de aardappelen in schijfjes.
Schil de ajuin en snij in dunne ringen, kuis de paprika en snij in reepjes.
Giet wat olijfolie in een koekenpan en stoof de paprika en ajuin juist gaar.
Schep de aardappelen bij het mengsel, strooi er wat zout over en stoof ze in ca. 10 minuten onder deksel beetgaar. Zet ze dan van het vuur. Snij de olijven in stukjes, klop de eieren los met wat zout, peper, tijm en de olijven, schep dit onder het aardappelmengsel. Bedek een lage taartvorm van ca. 26 cm met bakpapier en giet het mengsel erin. Snij de korst van de camembert en snij er plakjes van. Verdeel ze bovenop de taart. Bak de taart in een voorverwarmde oven van 200°C in 20 minuten.
Tip!
Bakpapier blijft mooi op zijn plaats zitten als je de vorm eerst wat insmeert met boter.