Aardappelen in de oven “Anna”
jan 28, 2009
Voor 3 personen:
- 800 g Nicola aardappelen
- goede boter
- gemengde kruiden (peterselie, kervel, bieslook…)
- peper en zout
- Schil de aardappelen en snijd in flinterdunne schijfjes.
- Snijd of hak de kruiden fijn.
- Smelt wat goede boter.
- Neem een ovenschaal en strijk in met boter.
- Schik er een laag aardappelen in en bestrijk met boter.
- Kruid met peper en zout en strooi er wat van de kruiden over.
- Leg nu telkens een nieuwe laag aardappelen, bestrijk elke laag met boter en strooi er kruiden over.
- Kruid met peper en zout.
- Hou wat kruiden over voor de afwerking.
- Dek de schotel af met aluminiumfolie en laat 90 minuten in een oven garen van 200° C.
- Is de bovenste laag niet mooi gebruind?
- Laat dan nog even kleuren onder de grill.
- Werk af met gehakte kruiden.