- 1 ajuin
- 1 teentje look
- 1blik gepelde tomaten (400g)
- een aantal blaadjes verse basilicum
- 1 koffielepel marjolein
- peper
- iets meer dan een 1/2 koffielepel zout
- olijfolie
- Pel de ajuin en snij in stukjes.
- pel het teentje look en snij fijn.
- Stoof de look en ajuin in olijfolie glazig.
- Voeg gepelde tomaten, basilicum en marjolein toe en laat 5 minuten sudderen.
- Kruid met zout en peper en mix met een staafmixer.
Farfalle Promontogno voor 3 à 4 personen.
- 400 g farfalle
- 50 g gerookt spek in blokjes
- 100 g mortadella fijn gesneden
- 100 g salami fijn gesneden
- 1 versnipperde ajuin
- 2 koffielepels paprika tapenade, o.a. verkrijgbaar bij de colruyt, zitten geen olijven in.
- 6 olijven gemarineerd in look
- vers geraspte parmezaan
- Bak de ajuin glazig in een scheutje ollijfolie.
- Voeg gerookt spek toe en laat even meebakken.
- Meng er nu mortadella en salami bij en laat ook even meefruiten.
- voeg er nu de tomatensaus, olijven en paprika tapenade bij en laat een 5 tal minuten zachtjes pruttelen.
- Kook de farfalle zoals aangegeven op de verpakking beetgaar.
- Serveer de farfalle met de saus en parmezaan