Je kan ook Bayonneham, Ganda of iets gelijkaardig nemen, het zal even lekker zijn.
Voor 3 à 4 personen :
- 700 g gekookte rijst (afgekoeld)
- 200 g doperwtjes (diepvries)
- 150 Pyrenese ham
- 4 eieren
- 150 g sojascheuten
- 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten
- maïsolie
- Kook de rijst en laat afkoelen.
- Snijd de ham in fijne reepjes.
- Spoel de sojascheuten in ruim water.
- Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Blijf er bij staan!
- Kluts de eieren en kruid met peper en zout.
- Kook de doperwtjes 3 minuten in kokend gezouten water en verfris onmiddellijk onder koud stromend water.
- Roerbak de rijst 3 minuten in een scheut maïsolie.
- Kruid met wat peper en zout.
- Bak de ham en de erwtjes 5 minuten mee.
- Roer sojascheuten en geklutste eieren door de rijst en laat nog even doorbakken.
- Strooi er de geroosterde pijnboompitten over.