Je kan ook Bayonneham, Ganda of iets gelijkaardig nemen, het zal even lekker zijn.

Voor 3 à 4 personen :

  • 700 g gekookte rijst (afgekoeld)
  • 200 g doperwtjes (diepvries)
  • 150 Pyrenese ham
  • 4 eieren
  • 150 g sojascheuten
  • 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten
  • maïsolie
  1. Kook de rijst en laat afkoelen.
  2. Snijd de ham in fijne reepjes.
  3. Spoel de sojascheuten in ruim water.
  4. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Blijf er bij staan!
  5. Kluts de eieren en kruid met peper en zout.
  6. Kook de doperwtjes 3 minuten in kokend gezouten water en verfris onmiddellijk onder koud stromend water.
  7. Roerbak de rijst 3 minuten in een scheut maïsolie.
  8. Kruid met wat peper en zout.
  9. Bak de ham en de erwtjes 5 minuten mee.
  10. Roer sojascheuten en geklutste eieren door de rijst en laat nog even doorbakken.
  11. Strooi er de geroosterde pijnboompitten over.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!