- 1 kg lamsstoovlees
- 2 ajuinen gepeld en in stukjes gesneden
- 5 dikke wortelen
- 150 g Kenia boontjes
- boter
- Peper en zout
- Rozemarijn
- 2 teentjes look
- aardappelzetmeel
- Kruid het vlees met peper, zout en rozemarijn.
- Smelt een klontje boter in een pan en kleur het vlees mooi donkerbruin aan.
- Doe het vlees in een kookpot.
- Voeg terug wat boter in dezelfde pan en kleur de ajuin aan, voeg bij het vlees.
- Doe water in de pan en maak de aanbaksels los, voeg eveneens bij het vlees en ui.
- Laat ca. 90 minuten zachtjes pruttelen.
- Schil de wortelen, draai bolletjes van de wortelen met een Parisienne mesje en kook in 5 minuten in gezouten water beetgaar.
- Kuis de boontjes, en kook in 3 minuten in gezouten water beetgaar, verfris onmiddellijk onder koud stromend water.
- Giet het vlees in een vergiet maar vang het kookvocht op in een ander kookpot.
- Zet het kookvocht terug op het vuur, kruid met peper en zout en breng aan de kook.
- Bind de saus met wat aardappelzetmeel opgelost in water.
- Voeg het vlees en de groenten aan de saus toe en laat nog even goed doorwarmen.
Lekker met gratin dauphinois