Garnalen-kippensoep
mrt 26, 2008
- 2 l kippenbouillon
- 1 ajuin fijngesneden
- 1 rode paprika in reepjes
- 1 wortel in julienne
- 2 knoflook teentjes zeer fijn versnippert
- 1 koffielepel verse gember fijngesneden
- 125 kip in stukjes
- 25 kleine scampi’s gepeld en darmkanaal verwijdert
- 50 g mihoen
- 125 g bamboe uit blik
- sambal naar smaak
- 1 eetlepel maïsolie
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- zout
- Fruit de paprika, ajuin en wortel 5 minuten aan in maïsolie.
- Voeg gember en look toe en stoof een 3 tal minuten mee.
- Giet er de kippenbouillon bij en laat 5 minuten koken.
- Voeg er de garnalen, kip, bamboe en mihoen aan toe en laat 3 minuten koken.
- voeg er sambal en peterselie bij.
- Kruid eventueel nog wat bij met zout