Dit gerecht past misschien beter in de herfst of winter, maar ik had zin in kroketten.
Voor 4 personen:
- 300 g ontpitte gedroogde pruimen
- 500 ml porto
- 500 g varkensfilet
- bloem
- peper en zout
- scheutje slagroom
- 1 versnipperde sjalot
- Laat de pruimen een hele nacht weken in de porto.
- Snij de varkensfilet in blokjes.
- Laat de pruimen uitlekken maar hou het vocht bij.
- Haal de varkensblokjes even door de bloem en kruid met peper en zout.
- Warm de pruimen op in een oven van 180°C.
- Bak het varkensvlees mooi bruin aan in een klontje boter, neem uit de pan en hou warm.
- Doe de sjalot in de pan en fruit aan.
- Giet er het weekvocht bij en laat inkoken.
- Werk af met een scheutje room.
- Schep het vlees op een voorverwarmd bord en giet er wat van de saus over.
- Serveer er de pruimen bij.
Lekker met kroketten!