Dit gerecht past misschien beter in de herfst of winter, maar ik had zin in kroketten.

Voor 4 personen:

  • 300 g ontpitte gedroogde pruimen
  • 500 ml porto
  • 500 g varkensfilet
  • bloem
  • peper en zout
  • scheutje slagroom
  • 1 versnipperde sjalot
  1. Laat de pruimen een hele nacht weken in de porto.
  2. Snij de varkensfilet in blokjes.
  3. Laat de pruimen uitlekken maar hou het vocht bij.
  4. Haal de varkensblokjes even door de bloem en kruid met peper en zout.
  5. Warm de pruimen op in een oven van 180°C.
  6. Bak het varkensvlees mooi bruin aan in een klontje boter, neem uit de pan en hou warm.
  7. Doe de sjalot in de pan en fruit aan.
  8. Giet er het weekvocht bij en laat inkoken.
  9. Werk af met een scheutje room.
  10. Schep het vlees op een voorverwarmd bord en giet er wat van de saus over.
  11. Serveer er de pruimen bij.

Lekker met kroketten!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!