Asperges moeten kraakvers zijn, en deze asperges van bij de boer waren dat alleszins.

Voorgerecht 2 personen:

  • 2 eitjes
  • 8 à 10 asperges
  • 100 g goede boter
  • peper, zout en nootmuskaat
  1. Kook de eitjes in 10 minuten hard, en verfris onmiddellijk in ijskoud water, pel ze.
  2. Schil de asperges met een dunschiller van de kop naar beneden, maar het kopje zelf hoef je niet te schillen.
  3. Breek de laatste drie cm af.
  4. Laat de boter smelten op een zacht vuur.
  5. Kook of stoom de asperges beetgaar.
  6. Plet de eieren met een vork in een diep bord.
  7. Doe de helft van de boter in een pan, voeg de geplette eieren toe, kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  8. Laat even doorwarmen.
  9. Niet bakken. Het is de bedoeling dat de eitjes lauwwarm zijn.
  10. Schik de asperges op een bord.
  11. Verdeel er het ei over en giet er nog een beetje gesmolten boter rond.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!