Asperges moeten kraakvers zijn, en deze asperges van bij de boer waren dat alleszins.
Voorgerecht 2 personen:
- 2 eitjes
- 8 à 10 asperges
- 100 g goede boter
- peper, zout en nootmuskaat
- Kook de eitjes in 10 minuten hard, en verfris onmiddellijk in ijskoud water, pel ze.
- Schil de asperges met een dunschiller van de kop naar beneden, maar het kopje zelf hoef je niet te schillen.
- Breek de laatste drie cm af.
- Laat de boter smelten op een zacht vuur.
- Kook of stoom de asperges beetgaar.
- Plet de eieren met een vork in een diep bord.
- Doe de helft van de boter in een pan, voeg de geplette eieren toe, kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Laat even doorwarmen.
- Niet bakken. Het is de bedoeling dat de eitjes lauwwarm zijn.
- Schik de asperges op een bord.
- Verdeel er het ei over en giet er nog een beetje gesmolten boter rond.