Voor 2 personen:

  • 250 g zalmfilet
  • 500 g asperges
  • 250 g goede boter
  • sap van 1/4 citroen
  • 1 eigeel
  • 10 cl room
  • peper en zout
  • olijfolie
  • provençaalse kruiden
  1. Schil de asperges van de kop naar beneden, breek de laatste 3 cm af.
  2. Kook de schillen met de laatste stukjes van de asperges 10 minuten in water met zout.
  3. Giet het kookvocht door een zeef.
  4. Laat de boter smelten op een laag vuur.
  5. Doe het eigeel samen met het sap van 1/4 citroen en 2 eetlepels van het kookvocht in een klein kookpotje.
  6. Klop dit met een klopper op een laag vuur schuimig. Opgepast ! Laat zeker niet koken want anders stolt het eigeel!
  7. Voeg nu in een straaltje de gesmolten boter toe op een laag vuur.
  8. Klop de room half op en voeg bij de gebonden saus.
  9. Wrijf de zalm in met olijfolie en kruid met provençaalse kruiden, peper en zout.
  10. “Grill” de zalm in de oven gaar.
  11. Kook de asperges in het kookvocht (voeg eventueel wat water toe) beetgaar.


Lekker met gekookte aardappeltjes!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!