Voor 2 personen:
- 250 g zalmfilet
- 500 g asperges
- 250 g goede boter
- sap van 1/4 citroen
- 1 eigeel
- 10 cl room
- peper en zout
- olijfolie
- provençaalse kruiden
- Schil de asperges van de kop naar beneden, breek de laatste 3 cm af.
- Kook de schillen met de laatste stukjes van de asperges 10 minuten in water met zout.
- Giet het kookvocht door een zeef.
- Laat de boter smelten op een laag vuur.
- Doe het eigeel samen met het sap van 1/4 citroen en 2 eetlepels van het kookvocht in een klein kookpotje.
- Klop dit met een klopper op een laag vuur schuimig. Opgepast ! Laat zeker niet koken want anders stolt het eigeel!
- Voeg nu in een straaltje de gesmolten boter toe op een laag vuur.
- Klop de room half op en voeg bij de gebonden saus.
- Wrijf de zalm in met olijfolie en kruid met provençaalse kruiden, peper en zout.
- “Grill” de zalm in de oven gaar.
- Kook de asperges in het kookvocht (voeg eventueel wat water toe) beetgaar.
Lekker met gekookte aardappeltjes!