Voor 3 à 4 personen:
- 200 g wortelen (in blokjes)
- 200 g Kenia boontjes
- 300 g aardappelen (zacht kokend)
- 100 g diepvrieserwtjes
- 1/2 courgette
- 1 eetlepel mayonaise
- provençaalse kruiden
- witte wijnazijn
- peper en zout
- 300 g tonijn uit blik in olijfolie
- 4 eieren
- 1 krop salade
- Kook de eieren in 10 minuten.
- Giet af en verfris ze onmiddellijk onder koud stromend water.
- Snijd de groenten in blokjes.
- Kook de groenten allemaal (apart) juist gaar in gezouten water.
- Giet af in een vergiet.
- Verfris onmiddellijk onder koud stromend water (behalve de aardappelen).
- Doe de groenten in een kom.
- Voeg een scheutje azijn en mayonaise toe.
- Kruid met peper, zout en een snuifje provençaalse kruiden.
- Meng alles onder mekaar.
- Pel de eieren en kuis de salade.
- Giet de tonijn af.
- Schik de salade, macedoine, tonijn en het ei op een bord.