Lekker als tapas, als bijgerecht of als hoofdgerecht met een salade.
- 1 ajuin
- 100 g chorizo
- 500 g aardappelen (vastkokend)
- 300 g gehakte spinazie (diepvries)
- 80 g gemalen emmentaler
- 4 eieren
- zout
- olijfolie
- bakpapier
- Pel de ui en snij in ringen.
- Schil de aardappelen en snij in dunne plakjes.
- Verwijder het vel van de chorizo en snij in schijfjes.
- Bak de chorizo en de ajuin 3 minuten aan in een scheutje olijfolie.
- Haal het mengsel uit de pan en bak de aardappelschijfjes 6 minuten in de overgebleven olie.
- Laat de spinazie ontdooien zoals aangegeven op de verpakking.
- Laat uitlekken in een fijne zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
- Kluts de eieren met een klopper.
- Kruid met zout en meng er de kaas onder.
- Voeg de spinazie bij de ajuin en chorizo, meng er de aardappelen onder, kruid met zout.
- Neem een taartvorm en bekleed met bakpapier.
- Doe er het aardappelmengsel in en giet er het eiermengsel over.
- Bak af in een voorverwarmde oven van 200°C in ca. 20 minuten.