Het heeft hier zo goed als heel de dag geregend, een toepasselijk gerecht.

Je kan de krielaardappeltjes vervangen door “gewone” aardappelen.

Voor 2 à 3 personen:

  • 1 kipfilet
  • stukje prei
  • 1 wortel
  • 1 raap
  • ca. 10 krielaardappeltjes
  • 125 ml room
  • 1 eierdooier
  • 1 bouillonblokje (kip)
  • 30 g bloem
  • 30 g boter
  • gehakte pesterselie
  1. Maak een roux met boter en bloem
  2. Kuis de groenten en snij in reepjes.
  3. Kook ze beetgaar in licht gezouten water.
  4. Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
  5. Doe een halve liter water in een kookpot.
  6. Breng aan de kook en los het bouillonblokje erin op.
  7. Snij de kipfilet in kleinere stukken en kook ze gaar in ca. 10 minuten in de bouillon.
  8. Giet de kip af in een vergiet maar houd het vocht bij.
  9. Bind het kookvocht met de roux, maar gebruik niet alles anders wordt de saus te dik.
  10. Laat even doorkoken.
  11. Meng de eierdooier met de room (liaison).
  12. Voeg kip, groenten en aardappelen aan de saus toe en warm nog even goed door.
  13. Meng er de liaison onder.
  14. Strooi er wat gehakte peterselie over.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!