Het heeft hier zo goed als heel de dag geregend, een toepasselijk gerecht.
Je kan de krielaardappeltjes vervangen door “gewone” aardappelen.
Voor 2 à 3 personen:
- 1 kipfilet
- stukje prei
- 1 wortel
- 1 raap
- ca. 10 krielaardappeltjes
- 125 ml room
- 1 eierdooier
- 1 bouillonblokje (kip)
- 30 g bloem
- 30 g boter
- gehakte pesterselie
- Maak een roux met boter en bloem
- Kuis de groenten en snij in reepjes.
- Kook ze beetgaar in licht gezouten water.
- Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
- Doe een halve liter water in een kookpot.
- Breng aan de kook en los het bouillonblokje erin op.
- Snij de kipfilet in kleinere stukken en kook ze gaar in ca. 10 minuten in de bouillon.
- Giet de kip af in een vergiet maar houd het vocht bij.
- Bind het kookvocht met de roux, maar gebruik niet alles anders wordt de saus te dik.
- Laat even doorkoken.
- Meng de eierdooier met de room (liaison).
- Voeg kip, groenten en aardappelen aan de saus toe en warm nog even goed door.
- Meng er de liaison onder.
- Strooi er wat gehakte peterselie over.