Ik maak eerst een bouillon van kip.
- 500 ml kippenbouillon
- 80 g bloem
- 80 g boter
- 250 kip (van de bouillon)
- 100 ml room
- 5 kastanjechampignons
- peper en zout
- paneermeel
- 3 eiwitten
- bloem
- Maak een roux met boter en bloem.
- Snij de kip en champignons in kleine blokjes.
- Stoof de de champignons even aan in een klontje boter.
- Breng de bouillon met de room aan de kook.
- Kruid met peper en zout.
- Bind de bouillon met de roux, al roerend met een klopper.
- Laat even goed doorkoken maar blijf roeren.
- Meng er de champignons en kip onder.
- Strijk een schaal in met olie (bv: een glazen ovenschaal).
- Stort hier de massa in en verdeel.
- Laat een nacht rusten in de koelkast.
- Snij er de volgende dag blokjes van.
- Paneer de kroketten: eerst door de bloem, dan door losgeklopte eiwitten dan door het paneermeel.
- Bak af in ca. 5 minuten in frituurvet van 180°C.
Tip !
Paneer de kroketten 2 keer maar bij de tweede keer doe je ze niet door de bloem. Op deze manier is de kans op uitlopen veel kleiner.