Ik maak eerst een bouillon van kip.

  • 500 ml kippenbouillon
  • 80 g bloem
  • 80 g boter
  • 250 kip (van de bouillon)
  • 100 ml room
  • 5 kastanjechampignons
  • peper en zout
  • paneermeel
  • 3 eiwitten
  • bloem
  1. Maak een roux met boter en bloem.
  2. Snij de kip en champignons in kleine blokjes.
  3. Stoof de de champignons even aan in een klontje boter.
  4. Breng de bouillon met de room aan de kook.
  5. Kruid met peper en zout.
  6. Bind de bouillon met de roux, al roerend met een klopper.
  7. Laat even goed doorkoken maar blijf roeren.
  8. Meng er de champignons en kip onder.
  9. Strijk een schaal in met olie (bv: een glazen ovenschaal).
  10. Stort hier de massa in en verdeel.
  11. Laat een nacht rusten in de koelkast.
  12. Snij er de volgende dag blokjes van.
  13. Paneer de kroketten: eerst door de bloem, dan door losgeklopte eiwitten dan door het paneermeel.
  14. Bak af in ca. 5 minuten in frituurvet van 180°C.

Tip !

Paneer de kroketten 2 keer maar bij de tweede keer doe je ze niet door de bloem. Op deze manier is de kans op uitlopen veel kleiner.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!