• 250 g goede boter
  • 250 g kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 250 g bloem
  • 6 g bakpoeder (bv: backing van Oetker)
  • 50 g geraspte kokos
  • 150 g ananas in stukjes (uitgelekt)
  • bakpapier en cakevorm
  1. Smelt de boter en laat afkoelen.
  2. Klop de eieren met de suiker goed op.
  3. Meng er de gesmolten boter onder.
  4. Meng het bakpoeder onder de bloem en zeef.
  5. Warm de oven voor op 180° C.
  6. Roer de bloem, de kokos en de ananas door het eimengsel.
  7. Bedek een cakevorm met bakpapier en giet er het beslag in.
  8. Bak de cake goudbruin in ca 50 minuten in een oven van 180° C.

Tip !
Steek een satéstokje in de cake. Blijft er geen deeg aan hangen? Dan is de cake gaar.

Andere cake recepten:
Cake maken
Gemarmerde chocolade cake bananen cake

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!