- 250 g goede boter
- 250 g kristalsuiker
- 3 eieren
- 250 g bloem
- 6 g bakpoeder (bv: backing van Oetker)
- 50 g geraspte kokos
- 150 g ananas in stukjes (uitgelekt)
- bakpapier en cakevorm
- Smelt de boter en laat afkoelen.
- Klop de eieren met de suiker goed op.
- Meng er de gesmolten boter onder.
- Meng het bakpoeder onder de bloem en zeef.
- Warm de oven voor op 180° C.
- Roer de bloem, de kokos en de ananas door het eimengsel.
- Bedek een cakevorm met bakpapier en giet er het beslag in.
- Bak de cake goudbruin in ca 50 minuten in een oven van 180° C.
Tip !
Steek een satéstokje in de cake. Blijft er geen deeg aan hangen? Dan is de cake gaar.
Andere cake recepten:
Cake maken
Gemarmerde chocolade cake bananen cake