Gisteren zijn we naar de appelplukdag geweest. Dus appelen genoeg om deze lekkere rode kool te maken! Smakelijk!
- 800 g rode kool (fijn gesneden)
- 1 ajuin (versnipperd)
- 2 appelen
- 80 à 100 g suiker
- 1/4 koffielepel kaneel
- witte wijnazijn
- blaadje laurier
- zout en peper
- goede boter
- Doe een klont boter in een pot en stoof de ajuin samen met de rode kool.
- Voeg er kaneel, laurier, één eetlepel azijn en een scheutje water aan toe.
- Zet een deksel op de pot en laat 70 minuten zachtjes stoven.
- Roer regelmatig om en giet indien nodig een beetje water bij.
- Schil ondertussen de appelen en snijd in blokjes.
- Voeg de appelblokjes toe aan de rode kool.
- Meng er nog een eetlepel witte wijnazijn onder.
- Laat nog eens 30 minuten stoven onder deksel.
- Meng er de suiker onder en breng op smaak met peper en zout.
- Verwijder het laurierblaadje en warm de rode kool nog eens goed door.