- 400 g kalkoenfilet in reepjes
- 250 g kastanje champignons
- olijfolie
- currypoeder, paprikapoeder, peper en zout.
- busseltje pijpajuin
- 250 ml room
- 1 eetlepel sherry
- 4 tomaten
- 1 versnipperde ajuin
- ca. 1 koffielepel aardappelzetmeel (bind de saus niet te dik)
- 1/4 bouillonblokje (groenten)
- Pel de tomaten en snij in blokjes.
- Was de champignons (vlug) onder koud stromend water en snij in schijfjes.
- Pel en versnipper de ajuin.
- Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak de kalkoenreepjes.
- Kruid met currypoeder, paprikapoeder, peper en zout.
- Haal de kalkoenreepjes uit de pan.
- Doe een beetje olijfolie in de pan en stoof de ajuin.
- Blus met sherry (laat volledig verdampen).
- Bak er de champignons bij en kruid met peper en zout.
- Voeg nu de tomaten en de room bij.
- Verkruimel er het bouillonblokje over.
- Laat nog even goed doorwarmen.
- Los het aardappelzetmeel op in een beetje water.
- Giet bij het gerecht en laat nog heel even koken.
- Strooi er wat versnipperde pijpajuin over.
Lekker met rijst!