- 1/2 rode, groene en gele paprika
- 1 ajuin
- 1 teentje look
- 5 eetlepels ketchup (tomaat)
- 1 klein blikje tomatenpuree (70g)
- 10 cl water
- 1/4 bouillonblokje (kip)
- 1 eetlepel azijn
- 2 eetlepels kristalsuiker
- 1 koffielepel aardappelzetmeel, opgelost in 40 ml water
- 2 koffielepels hot chilisaus (kan je eventueel vervangen door een beetje sambal, paar druppeltjes tabasco)
- 25 g zoetzure augurk
- Kuis de paprika’s en snij in kleine blokjes.
- Snijd de augurk eveneens in blokjes.
- Pel de ajuin en versnipper.
- Stoof de paprika’s en ajuin 5 minuten in .olijfolie (zonder kleuren).
- Pel het teentje look en hak zeer fijn.
- Doe ketchup, water, look, tomatenpuree, chilisaus, 1/4 bouillonblokje, azijn en suiker in een kookpot en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Roer af en toe met een klopper.
- Bind met aardappelzetmeel en warm nog even goed door.
- Voeg paprika, ajuin en augurken toe en laat afkoelen.
Lekker bij fondue, barbecue…