- 300 g bloem
- 7 g gedroogde gist
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel zout
- 180 ml lauw water
- Doe alles in een grote kom en kneed tot een soepel deeg.
- Laat 2 uur afgedekt rijzen.
Voor de saus:
- 1 blik gepelde tomaten in stukjes (400g)
- 1 groene en 1 gele paprika in stukjes
- 1 ajuin in stukjes
- 1 teentje look versnipperd
- 2 theelepels hot chilisaus
- een paar blaadjes verse basilicum
- snuifje oregano
- 1/2 theelepel zout
- Stoof de paprika en ajuin, zonder kleuren, in een scheutje olijfolie.
- Doe er de gepelde tomaten, look, chilisaus, basilicum, oregano, en zout bij.
- Laat 5 minuten pruttelen.
Afwerking:
- gemalen mozzarella
- ham, olijven, chorizo, ajuin…
Smeer wat olie op een bakplaat. Rol het deeg zo groot uit als de bakplaat. Leg het deeg in de bakplaat en verdeel er wat van de saus over (niet alles). Beleg met de ham, olijven, chorizo, ajuin… . Bestrooi royaal met de mozzarella.
Bak de pizza in ca. 20 minuten op 210°C .