De kinderen hebben de restjes van de flensjes in stukjes gesneden, bestrooid met bloemsuiker en opgesmuld. Zo gaat er niets verloren.
Hoe je flensjes bakt vind je hier
Voor de vulling:
- 250 ml melk
- 40 g boter
- 40 g bloem
- peper, zout en nootmuskaat
- 100 g gemalen emmentaler
- 4 plakjes coburg (rauwe ham)
- Maak een roux met bloem en boter.
- Snijd de ham in reepjes.
- Breng de melk aan de kook en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Bind met de roux (ik had een beetje roux over).
- Zet van het vuur en meng er de kaas en de ham onder.
Afwerking:
- eitje
- paneermeel
- Snijd de flensjes in kleinere rondjes van 10 cm diameter.
- Leg wat van de vulling op de flensjes en vouw dicht.
- Klop het eitje los.
- Haal de gevulde flensjes door het losgeklopt ei en paneermeel.
- Druk de zijkant een beetje aan.
- Bak ze af in friteuse op 180° C in ca. 2 minuten