Voor 3 personen:

Ik heb de overschot van het vruchtvlees van de tomaten gebruikt in deze marinade.

  • 800 g varkensstoofvlees
  • 1 appelsien
  • 1/2 citroen
  • 1 teentje look
  • 6-tal blaadjes basilicum (scheur in stukjes)
  • vruchtvlees van 4 tomaten
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • zout en peper
  1. Kruid het vlees met peper en zout.
  2. Pers de appelsienen en een 1/2 citroen.
  3. Pel het teenje look en snijd fijn.
  4. Meng het sap van de appelsien en citroen onder het vlees.
  5. Voeg de look, komijnzaad en basilicum toe en laat 2 uur marineren.
  6. Meng af en toe door elkaar.
  7. Laat het vlees uitlekken maar houd de marinade bij.
  8. Doe een scheutje olijfolie in een pan en kleur het vlees aan.
  9. Doe de blokjes in een pot.
  10. Zeef de marinade en giet bij het vlees.
  11. Laat 90 minuten sudderen onder deksel.
  12. Voeg er eventueel wat water bij.

Andere stoofpotjes:
Goulash
Fricasee
Stoofvlees met bier
Vlaams stoofvlees

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!